Λευκόγεια

 

 

Λευκόγεια Νότια Κρήτη

Αυτό το αυθεντικό και γραφικό ελληνικό χωριό αποτελείται από μόνο μερικά σπίτια και μερικές ταβέρνες.
Οι ταβέρνες από μόνες τους έχουν παραμείνει αυθεντικές, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε κουζίνα, σερβίροντας παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Με πελάτες τόσο ντόπιους όσο και επισκέπτες ένα γεύμα εδώ δε θα σας προσφέρει μόνο μαγειρικές λιχουδιές, αλλά και μια αίσθηση ότι ανήκετε εδώ, μιας και θα έχετε γίνει αποδεκτοί από την κοινότητα.

Όμορφες παρθένες παραλίες με κρυστάλλινα νερά απλώνονται κατά μήκος της νότιας ακτής. Κάποιες είναι απομονωμένες και άλλες πιο δημοφιλείς, αλλά ακόμα κι αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν ως συνωστισμένες. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε τις αγαπημένες παραλίες της Αμμούδι και της Σιναριά, τέλειες για χαλάρωση και αποβολή του άγχους.

Σε απόσταση μόνο 3 χιλιομέτρων περίπου, θα βρείτε το γοητευτικό, φιλικό παραθαλάσσιο χωριό του Πλακιά. Μια μεγάλη ποικιλία ταβερνών με πανοραμική θέα πάνω από τη γαλάζια θάλασσα σημαίνει πως θα κακομάθετε από επιλογή. Η πολύ μακριά, αμμώδης παραλία αποτελεί το τέλειο σημείο για κάθε προτίμηση, όσο μακρύτερα περπατάτε τόσο πιο γαλήνια γίνεται.

Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο θα βρείτε το χωριό Σπήλι, γνωστό για τα χειροποίητα χαλιά του. Το κέντρο της προσοχής στην λαμπρή πλατεία του χωριού είναι ένα βενετσιάνικο σιντριβάνι με 19 πέτρινα κεφάλια λιονταριών να ρίχνουν νερό. Μια επίσκεψη στο ανέγγιχτο από τον 17ο αιώνα μοναστήρι στην Πρέβελη αποκαλύπτει την φανταστική του ιστορία μέσα από τα χρόνια. Η μεγαλύτερη πόλη κοντά είναι το Ρέθυμνο, ένας τέλειος συνδυασμός ιστορικών κτιρίων και κατασκευών με διασκέδαση και νυχτερινή ζωή. Στο στενότερο σημείο του νησιού μπορείτε να το διασχίσετε από το νότο στο βορρά σε μια μόλις ώρα.

Στη διαδρομή θα περάσετε το Κουρταλιώτικο - Φαράγγι, όπου με το πέρασμα του χρόνου το ποτάμι έσκαψε τα τεράστια τείχη, είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία ώστε να εκτιμήσετε τα αποτελέσματα της Μητέρας φύσης σε όλο τους το μεγαλείο. Για θέματα κουλτούρας, τα σημεία ανασκαφής του Φαιστού και της Γόρτης αξίζουν μια επίσκεψη.

 

 

 

Οι Βίλλες στη Νότια Κρήτη είναι ένα έργο της Ross Holidays, προσφέρουμε επίσης Βίλλες στο Πήλιο.

cms & webdesign by Footsteps

English - Villas in South Crete Nederlands - Villas in Zuid-Kreta Ελλάδα - Βίλες στη Νότια Κρήτη