Περπάτημα

Η νότια Κρήτη έχει πολλές επιλογές για πεζοπορία.


Το πρόγραμμα ενδέχεται να είναι μερικώς προχωρημένο, για το λόγο αυτό χρειάζεται να είστε σε σχετικά καλή κατάσταση.
Παρόλα αυτά θα ανταμειφτείτε με υπέροχη θέα και φανταστικά τοπία.
Ένας ειδικός οδηγός θα είναι επικεφαλής τις 4 ημέρες περπατήματος, με κάθε βόλτα να διαρκεί από περίπου 3 έως 4 ώρες. Θα χρειαστεί να είστε εφοδιασμένοι με εδικά παπούτσια για περπάτημα, ένα μικρό σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, καπέλο και φούτερ / μπουφάν.

Μέρα 1η Άφιξη στην Κρήτη
Μέρα 2η είναι μέρα ξεκούρασης
Μέρα 3η Φαράγγι του Καλλικράτης - Καψοδάσος

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε με το λεωφορείο στην ανατολική πλευρά από τα Λευκά Όροι,  την περιοχή των Σφακιών.
Ξεκινάμε τη βόλτα από το χωριό Καλλικράτης, που βρίσκεται στα 750 μέτρα υψόμετρο και από εκεί μπορούμε να δούμε τον τελικό μας προορισμό, το χωριό Καψοδάσος.

Πριν ξεκινήσουμε προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε λίγη Σφακιανή – μια πεντανόστιμη πίτα με μέλι – ένας υπέροχος τρόπος να αυξήσετε το επίπεδο της ενέργειας σας για την προετοιμασία της πεζοπορίας! Κατηφορίζοντας από το χωριό που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου θα περπατήσουμε μέσα από το φαράγγι του Καλλικράτη, το οποίο παρόλο που είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρύ, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Νότιας Κρήτης.
Στην συνέχεια μιας ήδη υπέροχης μέρας, το λεωφορείο μας παραλαμβάνει στο τέλος του φαραγγιού και μας μεταφέρει στο Φραγκοκάστελο για μια δροσιστική βουτιά στη θάλασσα ως επιβράβευση.

Μέρα 4η Ανώπολη – Λουτρό – Χώρα Σφακιών

Το λεωφορείο σήμερα μας πηγαίνει σε μια όμορφη διαδρομή στην Ανώπολη, ένα χωριό στο οποίο είναι ακόμα συνηθισμένο να βλέπεις τους ντόπιους με παραδοσιακές φορεσιές.
Μετά από ένα μικρό διάλλειμα για καφέ, ξεκινάμε την πεζοπορία, κατευθυνόμενοι νότια, παράλληλα της κρητικής ακτής με υπέροχη θέα προς το Λιβυκό πέλαγος. Στο δρόμο θα δούμε ένα Βενετικό κάστρο και μια παράξενη μικρή εκκλησία. Φτάνοντας στο Λουτρό, έχουμε χρόνο για κολατσιό ή ακόμα και για μια δροσερή βουτιά στο Λιβυκό πέλαγος.
Το όνομα Λουτρό προέρχεται από την ελληνική λέξη για το μπάνιο, για το λόγο αυτό δεν προκαλεί έκπληξη ότι βρίσκονται αρχαία λουτρά στην περιοχή.
Το τελευταίο μέρος της βόλτας μας οδηγεί από το Λουτρό κατά μήκος της παραλίας, με τον ήχο του κύματος να μας δίνει μια χαλαρωτική συνοδεία, έως ότου φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, τη Χωρά των Σφακιών, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για τον γυρισμό στη Πλακιά

Μέρα 5η είναι μέρα ξεκούρασης

Μέρα 6η

Η μέρα ξεκινά με βόλτα μέσα από ένα σκληρό, βουνώδες έδαφος, με τη διαδρομή να προσφέρει φανταστική θέα στη θάλασσα. Η αφετηρία του Φουρφουρά βρίσκεται στους πρόποδες των Ήδη όρων απ όπου ξεκινάμε να ανηφορίζουμε της νότιες πλαγιές. Η ανάβαση μας οδηγεί μέσα από ψηλά, βασιλικά κυπαρίσσια και όσο ψηλότερα σκαρφαλώνουμε τόσο πιο άγρια γίνεται η βλάστηση. Αν είμαστε τυχεροί, ίσως δούμε αετούς να κάνουν κύκλους στην αναζήτηση τους για θήραμα. Καθώς δεν βρίσκονται πολλοί πεζοπόροι στη διαδρομή, η χλωρίδα και η πανίδα είναι κυρίως ανενόχλητες. Ο στόχος μας είναι το καταφύγιο στα 1400 μέτρα, από το οποίο, μετά από μια σύντομη παύση, ξεκινάμε το δρόμο προς τα κάτω, περνώντας μέσα από το χωριό Κουρουτες. Το χωριό αυτό είναι ονομασμένο από τους Κουρούτες, τους ανθρώπους που προστάτευαν και πρόσεχαν τον Δια όταν κρυβόταν από τον πατέρα του τον Κρόνο. Είχε βρει καταφύγιο σε μια σπηλιά στην άλλη άκρη του βουνού.

Μέρα 7η Τίμιος Σταυρός

Σήμερα η ομάδα θα συγκεντρωθεί στον Πλακιά και θα ξεκινήσει την βόλτα από εδώ. Περνώντας μέσα από Δαμνόνι, Αμμούδι και το αρχαίο δάσος με τα ελαιόδεντρα (πολλά από τα οποία χρονολογούνται πίσω στα Βενετικά χρόνια!) καταλήγουμε στο χωριό Λευκόγεια, όπου σταματάμε για έναν αυθεντικό ελληνικό καφέ, καθώς αναμιγνυόμαστε με τους ντόπιους. Συνεχίζοντας προς τα πάνω το βουνό, φτάνουμε στην κορυφή με την καταπληκτική θέα, τόσο από δυτικά όσο και από ανατολικά. Εδώ έχουμε την επιλογή να επισκεφτούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, πριν ξεκινήσουμε να κατηφορίζουμε πίσωστα Λευκόγεια

Μέρα 8η Μεταφορά

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για αναχώρηση ή σε μια από τις βίλλες μας (για παράταση)
 

 

Οι Βίλλες στη Νότια Κρήτη είναι ένα έργο της Ross Holidays, προσφέρουμε επίσης Βίλλες στο Πήλιο.

cms & webdesign by Footsteps

English - Villas in South Crete Nederlands - Villas in Zuid-Kreta Ελλάδα - Βίλες στη Νότια Κρήτη